Min nyårsafton.

Jag red barbacka i ridhuset på kossan Kwanza <3 Hon var skitfin om man bortser från att hon inte bryde sig särksilt mycket om mina skänklar. Haha pluttan <3

Nu ska jag eventuellt gå ut och springa får känna lite på om jag orkar ^^
Min nyårsafton kommer att spenderas hemma med en kompis, vi ska bara chilla och titta på film och ha det awsome. Dock kommer vi att ha gäster hemma så vi blir kanske inte helt ensamma haha. Hade planerat lite annat men det får bli nästa år;)

Det kommer nog upp lite bilder på mig och min nyårsoutfit senare ikväll. Om vi inte hade haft gäster och bara min kompis hade kommitt hade jag nog gått runt i deg. Jaja, jag gillar att klä upp mig så det gör inget :D


2011

Japp, då lider 2011 mot sitt slut, ett händelserikt år men ändå har jag degat rejäl på livet.

Vi fick förfrågan om att ha Kwanza på foder och tackade ja. Till en början red både jag och Emma lika mycket på båda hästarna men efter några veckor bestämde vi att jag skulle ha Kwanza och Emma Astan. Jag red fortfarande Astan någon gång i veckan mdå men nu blir det alltmer sällan.

Min resa med Kwanza började lite knackligt men hon är en svår ponny och hon var helt olik Astan. I sommras var hon grymt fin och tävlingarna och träningslägret hos Sandra gick som på rels. Jag fäste mig mer och mer vid denna fläckiga busponny. Även dressyren rullade på bra.



Till hösten var vi innne i en svacka, Kwanza var hård i munnen och vi stretade liksom emot varanda. Jag var med i div 3 dressyrlaget med helt okej resultat men inte precis något att jubla över.



Jag märkte dock att även om hon var spänd inne på banan tyckte hon verkligen om att visa upp sig för på framridiningen gick hon som en klocka dom flesta gångerna.
Men hemma gick det ofta riktigt dåligt när jag red. Vi tog dit en tandläkare och det visade sig att Kwanza hade sår i munnen pga av sina vassa tänder. Detta för att det var länge sedan någon kollade hennes tänder, så det var tur att vi gjorde det. Efter tandläkaren gick det hela tiden bättre och bättre och jag är ganska säker på att tänderna var problemet vid ridningen.



Vi flyttade till ett nytt, betydligt mindre stall och hästarna fick vara ute mer om dagarna. Nu går Kwanza som en klocka när jag rider i skritt och trav, gallopen går oftast bra men vi har en liten bit kvar. Den är däremot mycket kortare än innan. 

Jag säger som alla andra, 2012 ska bli mitt år.
Jag ska verkligen leva livet. Vara med mina vänner, lägga ner så mycket tid jag kan på Kwanza och bara ha allmänt roligt!




Jag, Kwanza och Astan önskar alla mina läsare ett gott nytt år. Hoppas alla får ett riktigt nice avslut på 2011 och en riktigt nice start på 2012!

Dagen

Vaknade vid halv nio och käkade frulle och tittade på tv en stund. Åkte sedan till stallet och jag och Emma red ut en sväng. När vi kom hem städade jag mitt rum och nu ska jag ut och springa en sväng, sedan ska jag nog ta ett bad med ansiktsmask, hårinpackning och doftljus. Mysigt värre, dock känner jag inte för att springa egentligen men känns så bra efteråt så jag får tvinga mig ur soffan.

See ya later!

Hemma!!

Hemma igen, var ju i danmark på innebandyträningsläger, var kul och eftersom det var med ditriktslaget så vart det ju många nya människor, roligt roligt!
Båtresan hem var dock riktigt seg, det var typ storm så fick vi vänta en timma på båten innan den kunde åka iväg. Det gungade rejält på båten också men hade åksjuketablett så mådde ändå inte illa som tur var!


Har självklart saknat dessa små prickar också!




Degischhhh

Idag har det varit en till deg dag, niceeee.

Var en sväng på allum med Emma men hittade inget speciellt. Nu har jag tittat på Victoria Secret fashion Show <3
Berättar senare om dagens ridpass på prinsessan. Imon drar jag förövrigt till danmark så updateringen kommer att stå still från imon till på på fredag. 
See ya later!

Irriterad!

Är lite irriterad just nu, ingen har väl missat de nya reglerna som gäller angående loggor. Dom får vara max 3x1 cm och endast vara på ETT ställe. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, det hela känns lite fånigt om jsg ska vara ärlig. Jag kommer alltså inte kunna använda mina bocaj, för även om loggan är är liten så förekommer den på båda knapparna. Detta är ju helknasigt! Vem är det som kommer på tanken att göra en sådan regel?

Nu antar jag att det enda som finns att göra nu är att skita i att tävla, det är väl inte kul att tävla om msn hela tiden ska behöva oroa sig om man får starta eller om man blir diskad pga av en logga?



Vad jag kan ha kvar gällande denna outfiten är sadel, sadelgjord, träns, sporrar och skjortan OM jag har en tröja över. Inte ens spöt får jag ha...

Dagen!

I dag har jag haft en urgo slappdag! Började med att sova länge, slappa framför tv:n hela förmiddan och fikade. Vid tolv åkte vi till stallet, jag och Emma red likadant som igår. Red alltså ut och galloperade båda igår och idag! När jag kom hem gick jag ut och sprang. Tog sedan en dusch och gav mina naglar en välbehövlig behandling. Filade dem och målade dem guldiga med glitter ^^

Sedan åt vi julbord hemma igen fast bara vi i familjen. Nu sitter jag och slappar igen med massa Ananas, choklad och julgodis. Älskar julen eftersom att man har en anledning till att äta massa godis! 


Ah, ni ser ju hur glad Kwanza blir när Astan kommer för nära!

Klapparna!!

Detta var mina julklappar som jag fick iår!:D





2 st schabrak från horze
benskydd från horze (ljusblåa?, hahaha kwanza och astan kommer att vara supersöta!)
Tröja från vertigo, dock kommer jag att ha den som vanlig tröja för jag tyckte att den var riktigt snygg!
tröja från serious sally
mössa som min moster köpt i new york
rosa tub-grej (kommer inte på vad det heter) från vero-moda
väska från björn borg
parfym från white sugar
parfym+body lotion och en necsesär från christina augilera
örhängen från bling
schampoo, balsam, hårinpackning, lipsyl och handcreme från propoline
bok
500 kr.

Jag fick även en tröja från gina och en tröja från esprit som ska bytas. Och en halsduk och en till mössa från new york som jag får dela på med Emma.
Är välldigt nöjd med alla julklapparna! Älskar min familj och min släkt som är så himla snälla! (och bra på att välja snygga saker!)


tjooo

Tja bloggen! Julafton igår ju, hade en grym julafton med min släkt och familj och fick fin fina julklappar! updaterar mer senare idag och lägger upp bilder på vad jag fick:D

Trött på allt.

En av de få sakerna som gör mina dagar roliga är Kwanza, nu går hon så himla bra så jag kan inte annat än att vara glad på henne. 

Dock är det massa annat som får mig, deppig eller nåt. Jag har en massa bra vänner som är snälla, roliga och underbara. 

Jag hade en vän som jag stod riktigt nära, och andra vänner som jag stod minst lika nära men inte umgicks med så mycket då. Men när det kompisen jag stod närmast plötsligt väljer någon annan, vad gör man då?
Mina andra kompisar är jag forfarande grymt bra vänner med, men jag vet att om dom skulle vara tvugna att välja någon så skulle jag stå ensam kvar tillslut. 

En sak som jag har lärt mig är att jag aldrig någonsin mer ska tro att jag kommer vara den som blir vald först, för då blir det som det har blivit, jag är ensam kvar när alla andra måste välja.



Livet är inte alltid en dans på rosor.. Något jag på senare tid har insett.

Hiss och Diss

Jag tänkte börja med att hissa Kissie! 
Innan tyckte jag verkligen illa om henne, men jag tycker hon har mognat rejält. Visst hon är välldigt smal, hon har förstorat brösten till två stora fotbollar typ, hon har förstorat läpparna OCH till råga på allt så har hon nu opererat näsan. MEN vad är det som är så fel med det, hon uppmanar inte precis sina läsare till att banta ner sig till pinnar. Så om hon nu vill göra allt detta för att bli nöjd, då kan hon väl få göra det. 

Att kunna se sig själv i spegeln och vara 100% nöjd är det inte alla som gör, jag känner nog ingen iallafall. Så när Kissie nu har möjligheten till att fixa till det, Why not?? Hon är en tjej som kör sitt eget race, tummarna upp för det!

Dissen går till natti.webblogg.se. Denna tjejen har ett vackert ansikte, men enligt mej är hon helknasig! Hon har flera videbloggar om att hon tex hatar fula människor, hon tycker att föräldrar över 50 är dåliga föräldrar. Hon får ju iochförsig läsare genom att hon skriver och säger så konstiga saker men till priset av att alla hatar henne. Nej, fet diss till denna tjej.

Grejen är att båda bloggerskorna har blivit såpass stora (kissie är dock större) genom att provocera. Skillnaden är att Kissie provocerar med saker som endast handlar om henne själv, att hon gör läpparna större drabbar väl inte någon annan eftersom att hon inte uppmanar andra att göra det.
Natti provocerar genom att trycka ner andra, att säga att alla föräldrar över 50 är skit trycker ju ner andra. Jag själv har en pappa som är 55, men han är ändå världens bästa pappa och jag skäms verkligen inte över honom. 
Frågan är om hon verkligen är seriös...?


Håller ni med mig?

LOV!!!!!

Har lite ångest nu för jag skulle gå ut och springa eftersom att jag var hemma från skolan klockan elva, men jag hittar ju självklart inte mina löpartights så det blev ju ingen springning idag. Ska kolla med becci om hon vill gå ut och gå med mig haha^^
Ska tillbaks till skolan vid sex igen för att se på avslutningen, massa nior ska sjunga och spela osv och så ska jag få mina betyg. Vet redan några och jag är nöjd än så länge :)

Tar en kexchoklad istället haha, det är ju ändå jullov, nästan...



Lättad

Är så himla glad nu för Kwanza har vart helknasig hela förra veckan, hon var hård i munnen och allmänt jobbig att rida. När jag red henne igår var hon som vanligt igen, jätte fin och arbetsvillig. Hon hade väl lite damp förra veckan?


Igår hade Astan en fläck i huvudet som inte hade någon päls, det var även ett litet sår. Det var dock bara ytligt så vi tror att han har blivit biten av någon insekt för det ser ut som han har stått och kliat sig. Han såg lite fånig ut med en kal fläck på huvudet, lille plutten<3

bra eller vadå?

Dagens



Banan

Detta är banan vi hoppade på träningen, banan är lite skev på skissen och hindrena står ju mer slarvigt än i verkligheten men annars så var det såhär den såg ut. Första kombin är på ett gallopsprång och andra på två.

(Går)Dagens ridpass!

Igår åkte vi ju hem till Sandra för att hoppträna!
Idag var det banhoppning som gällde, så vi började med att hoppa fram lite, sedan hoppade vi först första halvan av banan varsin gång och sen andra halvan. När alla hade gjort det hoppade vi hela banan (11 hinder och 13 språng) på 90 en gång. Sen fick vi välja höjd lite själva, jag valde att stanna på den höjden med ett hinder på 1m. Detta pga att jag är lite höjdrädd när jag hoppar speciellt nu när jag har hoppat så lite det sista. 

Kwanza var JÄTTE duktig! Hon hoppade allt även om Sandra hade alla sina titthinder, det blev några missar här och där men det var mitt fel, Kwanza var snäll och hoppade i nästan alla lägen. Det bästa av allt var ju att det var så himla roligt!! Det var ett tag sen jag hoppade på riktigt så man märker hur mycket man har saknat det, jag märkte även att Kwanzen hade saknat det!



Det hade ju dessutom snöat men som tur var inte så mycket! Vill ha sommar!
Jag kan lägga ut en skiss på banan senare idag:)
Nu ska jag dra mig till skolan.

Kwanzas dagar

Tänkte berätta lite om hur Kwanzas dagar ser ut :)

07.00 Frukost
2.5 kg hö
Havre

08.30 Ut i hagen

13.00
Hö i hagen 1.5 kg

16.00- insläpp
1.5 kg hö
kraft: Havre och mineraler

Oftast på vardagarna är jag i stallet mellan 5 och 8 ungefär. På helgerna brukar jag vara där på förmiddagen någon gång.

20.30
Hö 2.5 kg
Kraft: Havre och protein

Dessa tider varierar lite men ungefär såhär brukar Kwanzas dagar se ut. Välldans mycket bättre än när hon stog på Nääs och fick mat tre gånger om dagen och var ute mellan nio och två. Jag tror hon är mycket gladare nu än innan faktiskt. Nu går hon i en ensam hage som forfarande har gräs kvar, MEN det står hästar runt om henne. Kwanza är faktiskt inte så förtjust i andra hästar, hon vill välldigt gärna ha dom på avstånd men när dom kommer för nära blir hon oftast bara grinig, därför passar detta henne utmärkt.

Sötnöten <3

DR

Idag: Red ut idag med Emma, lite lagom sådär med en hel del skritt, men även trav och gallop. Skritt är faktiskt en jätte bra gångart, om man skrittar på hårt underlag stärker det både senor och ligament och om man arbetar hästen bygger det faktiskt muskler.

Imon: Hoppträning står på schemat, ska åka hem till Sandra och träna så vi får väl se om hon känner igen sig från i sommras, dock var vi aldrig inne i ridhuset med hästarna eftersom att det var så himla fint väder.

Idag har jag även varit och shoppat julklappar så nu ska jag ta och slå in dom, hatar att köpa julklappar eftersom att jag aldrig kan komma på vad jag ska köpa haha ^^



Bild från i somras från när vi var på läger hos Sandra, grymt kul var det!


Önskelista

Min "önskelista" för iår är inte så lång ^^

Kläder
Tävlings set
Väska

Handlingslistan för horse show är inte heller så lång, har verkligen svårt att komma på nåt att köpa/önska mig. Gillar egentligen mest att köpa själv men det är svårt när man inte vet vad man vill ha!

Hjälm
Ridbyxor
Benskydd
Swarovski pannband.

Jag har mest tänkt att handla på impuls iår, blir bara besviken när jag inte hittar det jag vill ha...


Är riktigt sugen på en Charles owen Ayr8 i någon utav dessa färgerna!


Dessa byxor är också sjukt snygga! Synd bara att allt är så dyrt, är välldigt snål av mig när det gäller att köpa hästgrejer.

Jul!!!

Har inte hunnit få någon ordentlig julkänsla än, funderar på om jag ska ta och kavla ut några pepparkakor när emma kommer hem :) Men jag antar att julkänslan kommer så småningom, måste julpynta hos Kwanzen också! 

Saker att göra innan jul!

Baka pepparkakor och annat julgodis
Städa
Julpynta


Ah, det var väl det. När allt detta är klart borde jag få lite julkänsla!

Kwanzas vecka!

Måndag: Rida ut

Tisdag: Rida dressyr

Onsdag: Rida dressyr/markarbete

Torsdag: Vila

Fredag: Tömköra/rida ut

Lördag: Tömköra/ Rida ut

Söndag: Hoppträna

Dagen!

Idag var det lucishow på nääs. Allt gick egentligen bra, inget krångel osv. Det var dock inte så himla massa folk som kom och tittade men det har varit välldigt lågt med folk på alla  aktiviteter på nääs det senaste men det börjar så småningom bli bättre.

Dagens ridpass:
Jag red ordentlig dressyr som planerat i dressyrsadel och allt ;)
Började med mycket  sidvärts, öppnor osv i skritt. Värmde därefter i trav med volter och serpentiner, galloperade sedan igång i ett ganska friskt tempo.
Skrittpaus.
När hon var ordentligt värmd började jag jobba mer intensivt med övergångar från skritt, trav och halt. Gjorde sedan massa galloppövergångar i mbåda varven.
Skrittpaus.
Gjorde nu skänkelvikningar och öppnor i trav och jobbade sedan gallopen med förvänd gallop igen. Travade och skrittade av som avslutning.

Kwanza var helt okej i traven, lite okoncentrerad men ändå rätt fin. Gallopen var inte jätte bra, stundtals var det bra men jag måste välldigt mycket med den förvända gallopen. Annars ett rätt bra ridpass, får rida såhär igen på tisdag tror jag.



Kram Ylva<3

Svar på tal!

KommentarTid 
Elin om Kwanza<3:
var står hon nu då? :)

svara i inlägg :)

 Kwanza står nu i ett litet stall ca 200 m från gråbo ridklubb :)

Nytt i garderoben!

Igår var jag och tittade på lite julklappar, hittade 3 stycken, känns lite mindre stressigt nu ^^
Köpte även en tröja från HM, den får ni bild på någon annan dag :)

Dagen

Idag kunde jag ÄNTLIGEN rida ordentligt, red ut med Emma i blåsten haha. Spelade också dammatch, gick åt skogen...
Jag blir lika förvånad varje gång över hur omogna dom flesta VUXNA människorna är i de olika damlagen. Idag tex, flera i mitt lag blev kallade för olika saker. Flera i de andra laget kom med knuffar och armbågar när det var avblåst liksom. Dom är typ 25 år och leder, då väljer dom att gå på och knuffas och fälla kommentarer till mig som år 14 år. Jag undrar verkligen vad som är felet hos dem människorna.

Vackraste<3

Storm...igen?

Blir så irriterad på detta äckliga land!! Kwanza fick vila idag igen pga av att ridhuset var bokat och det gick inte att rida i paddocken eftersom att vädret inte tillåter att någon får göra något! kwanza har gått ordentligt i dag denna veckan... I måndags var det nästan bara skritt, tisdags stod hon, onsdags red jag i ridhuset men vart inte så nöjd, torsdag och fredag vila. 

Imon tänkte jag rida ut och gallopera av henne ordentligt om vädret tillåter det och på söndag vill jag rida igenom henne ordentligt. Allt är bara kaos nu!!
Sitte iallafall och tittar på handboll nu, sverige ligger under :O'
Hoppas att ni har det lite bättre än jag, hörs senare

Bildbomb!

En liten bildbomb med mig och Kwanza i ordning från början till dom nyaste!
'
haha, flying pony!
'


Har inte alltid gått bra men jag kommer att fortsätta, våran tid att glänsa har bara börjat <3

Kwanza<3

Just nu har Kwanza fått vila rätt mycket, detta pga av att jag inte har så mycket tid över nu med skola, innebandy, vänner osv. Men jag ska försöka hitta en ny medryttare, min förra var ju den bästa jag kunde tänka mig men hon kunde tyvärr inte fortsätta när vi bytte stall. Jag vill gärna ha en medryttare som kan rida henne ordentligt och inte bara rida runt men sånna växer ju inte på träd...
Prinsessan <3

Börja igen...

Japp, nu ska jag faktiskt börja blogga igen! och försöka fortsätta haha. Funderar på att ta bort alla gamla inlägg, kanske...

Snyggt!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!